Практична допомога волонтера для суб'єктів пробації

Дата: 21.06.2024 15:09
Кількість переглядів: 33

Практична допомога волонтера для суб'єктів пробації

Залучення волонтерів до проведення заходів із суб’єктами пробації є важливим для вирішення їх криміногенних потреб та досягнення позитивних змін у їх житті. Так, 19 червня 2024 року у Рівненському районному секторі № 2 волонтерка Файлер Ілона провела із суб'єктами пробації профілактичну бесіду щодо шкідливого впливу на організм алкогольних напоїв та тютюнових виробів, які можуть не залишити засудженим шансу на повноцінне життя.  

У ході бесіди волонтерка акцентувала увагу присутніх на шкідливих наслідках звичок, які руйнують організм людини.  Крім того, Ілона Файлер заохочувала засуджених до зміни стереотипів на користь здорового способу життя, що призведе до зменшення рівня ризику вчинення повторного кримінального правопорушення. Водночас із суб’єктами розглянули основні причини виникнення алкогольної залежності, їх вплив на життя та здоров’я людини. Для засуджених вкотре наголосили і про адміністративну відповідальність за розпиття алкогольних напоїв у громадських місцях, на робочому місці, керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння тощо. А ще під час зустрічі для суб’єктів пробації продемонстрували фільм «Алкогольна залежність: звідки береться і як позбутися».

Спільна діяльність волонтера та працівників Рівненського РС № 2 спрямована на інформування клієнтів пробації про шкідливі звички (куріння, алкоголізм, наркоманія), причини їх виникнення і поширення; виховання свідомого ставлення до свого здоров’я та здоров’я оточуючих як найвищої соціальної цінності, формування здорового способу життя, профілактика зловживанням алкоголем, формування почуття відповідальності за свої дії та вчинки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь