Важливість оновлення даних в ТЦК для суб'єктів пробації

Дата: 23.07.2024 12:39
Кількість переглядів: 57

Важливість оновлення даних в ТЦК для суб'єктів пробації

Закон України «Про мобілізацію», який набрав чинності 18 травня 2024 року, встановив обов'язок усім військовозобов'язаним актуалізувати свої дані протягом 60 днів. Таким чином, до 16 липня усі військовозобовязані віком від 18 до 60 років мали оновити свої дані в ТЦК, ЦНАПі чи Резерв+. З метою дотримання вимог вищезазначеного Закону України 12.07.2024 року начальником Рівненського РС №2 Людмилою Снаговською проведено розяснювальну роботу з субєктами пробації про наслідки несвоєчасного оновлення даних.

Під час профілактичної бесіди начальник сектору наголосила, що оновлення даних в ТЦК сприяє покращенню ефективності мобілізаційної системи та забезпечує необхідну інформацію для військових органів щодо кваліфікації та доступності кандидатів для військової служби. У разі якщо засуджений не встиг подати інформацію про себе до 16 липня вважатиметься порушником правил військового обліку.

Водночас, Людмила Снаговська зазначила, що військовозобовʼязані, які вчасно не оновили свої дані або свідомо ігнорують цю вимогу отримають штрафи.

Крім того, засуджені, які перебувають на обліку, повинні памятати, що відповідно до ст. 17 Закону України «Про пробацію» одним з основних обов'язків субєктів пробації є невчинення будь-яких кримінальних чи адміністративних правопорушень.

Таким чином, робота працівників Рівненського РС №2 спрямована на дотримання засудженим норм законів, а також на мотивування його до правослухняної поведінки.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь