30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Дата: 30.07.2024 09:23
Кількість переглядів: 31

30 липня – Всесвітній день протидії торгівлі людьми

У 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 30 липня проголошено Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми. Це допомагає привернути увагу до важкого становища осіб, які стали жертвами цього злочину.

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини. Наразі для українців, в умовах воєнного стану, ризик потрапити в ситуацію торгівлі людьми як всередині країни, так і за її межами став ще більшим. Жертвою торгівлі людьми може стати будь-хто, будь-яка людина, незалежно від статі, віку, соціального статусу, рівня освіти тощо.

Відповідно до законодавства, торгівля людьми – здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином. Основними напрямами державної політики у сфері протидії торгівлі людьми є попередження торгівлі людьми шляхом підвищення рівня обізнаності населення, превентивної роботи, зниження рівня вразливості населення.

Потерпілі або люди, яким загрожує небезпека, завжди можуть отримати допомогу за такими номерами телефонів:

 

1547 – Гаряча лінія з протидії торгівлі людьми;

527 – Національна Гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми;

112 – Служба екстреної допомоги в ЄС;

102 – Поліція.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь