РОЛЬ ПРОБАЦІЇ В ГУМАНІЗАЦІЇ СИСТЕМИ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ

Дата: 29.08.2024 11:59
Кількість переглядів: 40

«РОЛЬ ПРОБАЦІЇ В ГУМАНІЗАЦІЇ СИСТЕМИ

 ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ»

 

Пробація  це шанс на виправлення без ізоляції від суспільства, яка відіграє значну роль в гуманізації системи виконання покарань та сприяє особам, які опинилися в конфлікті із законом, у подоланні шкідливих звичок та зміні свого прокримінального мислення, зберегти роботу та житло, отримати підтримку в бажанні змінитися та можливість довести це оточуючим, зберегти та покращити стосунки у сім’ї та громаді. 

Завдання працівників Рівненського РС № 2 полягають у контролі за виконанням засудженими покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, поєднану із соціально-виховними заходами на підтримку такої особи, надання допомоги суб’єктам пробації у вирішенні ними проблем із залученням партнерських організацій та волонтерів пробації.  

Зазначимо, що основна мета покарання, це виправити людину, аби вона могла стати повноцінним прийнятим членом суспільства і прийняти його у відповідь із усіма його правилами співжиття. Доволі важко досягти такої мети, відсторонюючи людину від соціуму, викликаючи у неї почуття відторгнення. Позбавлення можливості спілкування та обміну інформації робить людину асоціальною, натомість її активне включення в ці процеси сприяє перевихованню та прийняттю цінності суспільних установ, порушених раніше. До того ж, під час відбування покарання без ізоляції від суспільства засуджені забезпечують себе усім необхідним самостійно, вони працюють і сплачують податки – приносять користь суспільству.

Таким чином, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі під наглядом кваліфікованих працівників органу пробації дає змогу уникнути негативних моральних, психологічних і фізичних наслідків ізоляції, оскільки при альтернативному покаранні навички соціальної взаємодії зберігаються й розвиваються під впливом соціального середовища і за активної допомоги співробітників органу пробації.

 

Рівненський районний сектор № 2

філії Державної  установи

«Центр пробації» у Рівненській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь