День Державного прапора України у Рівненському районному секторі № 2 філії Державної установи «Центр пробації»

Дата: 21.08.2024 12:00
Кількість переглядів: 20

День Державного Прапора України

 

З нагоди державного свята до Дня Державного прапора України у Рівненському районному секторі № 2 філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області 21 серпня 2024 року було проведено захід з клієнтами пробації.

Метою заходу, який проводився у Рівненському РС №2  було виховання та  утвердження в свідомості і почуттях особистості патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України.

Фахівець Рівненського РС № 2 Юрій Супрунець зазначив, що 23 серпня в Україні вшановують одне з трьох ключових державних свят – День Державного Прапора України.  Крім того, фахівцем було наголошено, що синьо-жовтий стяг символізує особливості української національної ідентичності та є символом боротьби за волю українського народу.

Зокрема, росія завжди намагалася знищити самобутність українського народу, спостерігаючи це страшне явище яке тривало століттями ми, на жаль,  бачимо це й нині. Таким чином,  важливо зберегти українські традиції і памятати про визначні дати нашої Батьківщини.

Крім того фахівцем сектору Юрієм Супрунцем було проведено цікаву історичну розповідь, про те, що 4 вересня 1991 року національний синьо-жовтий прапор замайорів над Верховною Радою України. А за кілька місяців, 28 січня 1992-го року Верховна Рада України офіційно затвердила його Державним Прапором України. В кінці своєї розповіді Юрій Супрунець зазначив: «Відзначаючи такі значимі для нашого суспільства свята, ми віримо, що наші прагнення та дії  будуються в ім'я процвітання України, підвищення благополуччя і добробуту Українського народу.»

Наголошуючи про кожну визначну дату, ми формуємо в українців усвідомлення важливості відзначення державних свят, адже неодноразово рф намагалася зруйнувати нашу історію репресіями, голодом, депортаціями тощо.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь