Бабинська сільська рада
Рівненська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

звіт начальника відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я

Дата: 01.11.2021 15:39
Кількість переглядів: 267

          На останньому засіданні виконкому Бабинської сільської ради розглядалося питання соціального захисту населення нашої громади. Пропонуємо Вам ознайомитися з основними тезами звіту начальника відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я Юлії Позіховської.                                                                        

         Виконкомом сільської ради постійно проводиться робота, спрямована на соціальний захист населення жителів сіл Бабин, Підліски, Рясники, Дмитрівка, Горбаків, Шкарів, Томахів, Іллін, Мнишин, Дорогобуж, Подоляни, які входять до складу нашої громади.

         Станом на 28.10.2021 року на території Бабинської сільської ради проживає 1 особа з інвалідністю та 11осіб прирівняних до інвалідів Великої Вітчизняної війни , 103 учасники бойових дій АТО/ООС, 2 сім’ї загиблих учасників бойових дій АТО,  1 постраждалий учасник Революції гідності, 14 учасників бойових дій в Афганістані, 21 потерпілий від аварії на ЧАЕС та 3 вдови померлих учасників ЧАЕС, 52 учасники війни, 419 дітей війни, 170 багатодітних сімей. На території Бабинської сільської ради налічується 32 дитини з інвалідністю.

         Облік пільгових категорій населення здійснюється належним чином. Переважна їх більшість користуються пільгами на житлово-комунальні послуги та тверде паливо,  мають право на санаторно-курортне лікування, технічні засоби реабілітації, психологічну реабілітацію, медичне обслуговування та надання соціальної допомоги та матеріальної підтримки.

         На виконання порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб та дітей з інвалідністю 10 осіб з інвалідністю та мама однієї дитини з інвалідністю звернулися із заявами про забезпечення засобами реабілітації. Усі вони будуть забезпечені необхідними технічними та іншими засобами реабілітації, а саме кріслами колісними, ходунками колісними, милицями, протезами, ортопедичним взуттям. Налагоджена співпраця з центром протезування та реабілітації «Інватех» в місті Рівне та ТОВ «Форвард - орто».

          Прийнято 13 заяв на санаторно-курортне лікування від ліквідаторів ЧАЕС І категорії (інваліди ІІ групи), 1 особи з інвалідністю ІІ групи, захворювання якої  пов’язане з наслідками аварії на ЧАЕС та учасників АТО, які практично кожен рік лікуються та оздоровлюються у санаторіях Рівненської, Київської, Закарпатської, Запорізької  Львівської, Одеської областей. Прийнято 1 заяву від інваліда ІІ групи на пільгове придбання автомобіля. Від двох жителів с. Бабин прийнято документи на поселення у Тучинський геріатричний пансіонат, одного з яких вже поселено.       

          23.12.2020 року рішенням сесії сільської ради затверджено Програму соціально - економічного та культурного розвитку об’єднаної територіальної громади Бабинської сільської ради, Рівненської області на 2021 рік», у якій були передбачені видатки на матеріальну підтримку населення, а саме: учасникам  бойових  дій   в  Афганістані  -  9500  грн.;   учасникам ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС, потерпілим від аварії на ЧАЕС, вдовам померлих учасників ЧАЕС - 11000 грн.; сім’ям загиблих (померлих) ветеранів війни та інвалідам Великої Вітчизняної війни - 25500 грн.; учасникам бойових дій в АТО - 85000 грн.; на оздоровлення та відпочинок дітей в літній період – 114380 грн.; потерпілим від буревію – 110000 грн.; на лікування, матеріальну допомогу та інші потреби населення - 155500  грн. Загалом з початку року на вищевказані цілі використано 510880 грн. з місцевого бюджету.

              При зверненні жителів громади до виконкому сільської ради проводяться акти обстеження матеріально-побутових умов проживання громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування, звертаються за призначенням субсидії, тощо. Всього складено 97 актів обстеження.

         Постійно проводиться інформаційно - роз’яснювальна робота щодо порядку та умов призначення державних соціальних допомог, субсидій та пільг відповідно до чинного законодавства. Для зручності жителів працюють старости Валентина Степанівна Зінчук та Світлана Олександрівна Яремчук і уповноважені особи Оксана Вікторівна Кравчук та Ольга Федорівна Куришко, які видають довідки про склад сім’ї (близько 2500 довідок) та здійснюють прийом документів на призначення усіх видів допомог (355 звернень), субсидій на житлово-комунальні послуги та тверде паливо (553 звернення), пільг багатодітним сім’ям, учасникам АТО, іншим категоріям населення, які мають право на пільги (95 звернень).

              З березня цього року впроваджено програмний комплекс «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада», який дозволяє при зверненні громадян з будь-яких видів допомог чи субсидій сформувати  електронну заяву та одразу відправити її на управління соціального захисту населення Рівненської РДА. Станом на 27 жовтня 2021 року 823 електронні заяви сформовано та передано до управління, що дозволяє прискорити процес нарахування та виплати соціальної допомоги, субсидії чи пільги.

         На території Бабинської сільської ради проживає 1298 дітей шкільного віку. Поступово формується база даних дітей шкільного віку, які потребують оздоровлення та відпочинку в дитячих закладах. Першочергово направляються на оздоровлення та відпочинок  діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки за кошти місцевого та державного бюджетів. На виконання Програми оздоровлення та відпочинку дітей Бабинської сільської ради на 2021 - 2023 роки, яка затверджена рішенням сесії сільської ради від 15.06.2021 року № 441, було оздоровлено 34 дитини, з них 28 дітей за кошти місцевого бюджету, а саме: 19 дітей учасників бойових дій, 1 дитина-сирота, 6 дітей, позбавлених батьківського піклування, та 2 дитини з багатодітної сім’ї.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь