Бабинська сільська рада
Рівненська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інформація

Дата: 23.12.2021 13:38
Кількість переглядів: 670

БАБИНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА ІНФОРМУЄ

 

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 06.10.2021 № 1040 «Деякі питання призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі», якою затверджено Порядок подання та оформлення документів, призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі.

Фізичні особи, які бажають надавати соціальні послуги з догляду особам, які через порушення функцій організму не можуть самостійно пересуватися та самообслуговуватися мають пройти відповідну підготовку та перепідготовку для надання соціальних послуг з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі. Ті фізичні особи, які мають документ про медичну освіту (додається копія документа про медичну освіту) не зобов’язані проходити навчання.

Мають право не проходити навчання, а лише скласти іспит:

- непрацюючі фізичні особи, які вже надавали соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, дітям, яким не встановлено інвалідність, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги (крім осіб, що обслуговуються соціальними службами), і яким призначалася щомісячна компенсація.

- фізичні особи, які є одним із батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, що не працюють, одинокою матір’ю (одиноким батьком) незалежно від факту роботи, навчання, служби, фактично здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю віком до 18 років і яким призначено надбавку на догляд за такою дитиною, які постійно проживають та здійснюють догляд за дитиною, якій не встановлено інвалідність, але яка є хворою і яким призначено державну допомогу на таку дитину.

Навчають фізичних осіб, які бажають надавати соціальні послуги з догляду без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі міські центри соціальних служб; громадські об’єднання, міжнародні неурядові організації, благодійні, релігійні організації, установи та організації, що мають досвід роботи з відповідними вразливими групами населення.

Такі заклади проводять методичне забезпечення організації соціальної роботи, надання соціальних послуг, організовують навчання  з питань проведення соціальної роботи, надання соціальних послуг.

Фізичні особи, які бажають надавати соціальні послуги з догляду та бажають пройти навчання з підготовки та перепідготовки для надання соціальних послуг без здійснення підприємницької діяльності на професійній основі можуть звертатися в сільську раду для уточнення інформації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь