Бабинська сільська рада
Рівненська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

податкова інформує

Дата: 14.07.2022 14:54
Кількість переглядів: 408

Від сплати роздрібного акцизу місцеві бюджети Рівненщини отримали майже 74 мільйони гривень
 
Як повідомила  заступника начальника ГУ ДПС у Рівненській області Зоя Хоній,  станом на 01.07.2022 року на території області здійснюють діяльність в сфері торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами 2337 суб’єктів господарювання відповідно до 6097 діючих ліцензій на право роздрібної торгівлі.
За шість місяців поточного року до місцевих бюджетів Рівненщини найшло 73,9 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів,  що на 8 відсотків перевищує надходження відповідного періоду минулого року,  відповідно до скарбниць територіальних громад додатково надійшло понад 5,5 млн гривень.
Як зазначає Зоя Хоній, роздрібний акциз повністю зараховується до бюджету громади, на території якої відбувається реалізація алкогольних напоїв і тютюнових виробів, тому керівники територіальних громад  повинні контролювати дотримання вимог законодавства усіма господарюючими суб’єктами, які реалізують алкогольну та тютюнову продукцію.
У свою чергу, споживачі підакцизної продукції мають бути обачними – купувати горілчану і тютюнову продукцію, марковану акцизними марками встановленого зразка, і перевіряти у фіскальному чеку відображену суму акцизного податку.
 
Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua
Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX
 
 
На Рівненщині майже 4,5 тисяч платників податків отримали електронно довірчі послуги
 
Упродовж першого півріччя цього року майже 4,5 тис. платників податків Рівненщини (громадян та суб’єктів господарювання) отримали більше 10 тисяч сертифікатів електронного цифрового підпису. 
Тож такі платники мають можливість цілодобового доступу до електронних сервісів податкової служби в режимі онлайн та у зручний для себе час в Електронному кабінеті перевірити подання звітності, з’ясувати розміри нарахованих податкових зобов’язань, скористатися можливістю подати заяву чи отримати довідку.
В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу, що платник податків може отримати безкоштовно електронні довірчі послуги у секторі реєстрації користувачів Інформаційно-довідкового департаменту ДПС, розташованому в Центрі обслуговування платників ДПІ у м.Рівному за адресою м. Рівне, вул.Відінська, 8, каб. 102 (телефон для довідок 0362 692 627).
 
Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua
Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX
 
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь