Бабинська сільська рада
Рівненська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

до відома с/г виробникам

Дата: 26.03.2024 15:16
Кількість переглядів: 34

 

 

 

 

Доводимо до відома, що Постановою Кабінету Міністрів України
від 8 березня 2024 р. № 275 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2017 р. № 130 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва».

У Державному бюджеті України на 2024 рік передбачено фінансування за бюджетною програмою КПКВК 1201310 «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» з обсягом – 1 000 млн гривень.

Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінекономіки України.

Часткова компенсація надається сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі за придбані техніку та обладнання, вартість яких зазначена в актах приймання-передачі та інших документах, що підтверджують оплату через уповноважений банк, у розмірі 25 відсотків вартості (без урахування податку на додану вартість).

Частковій компенсації підлягає техніка та обладнання, які на момент здійснення через уповноважений банк оплати їх придбання були включені до переліку.

На отримання часткової компенсації мають право сільськогосподарські товаровиробники:

стосовно яких не порушено справу про банкрутство та/або яких не визнано банкрутами, та/або які не перебувають на стадії ліквідації;

які не мають на перше число місяця, в якому буде прийматися рішення щодо здійснення компенсації, прострочену більш як шість місяців заборгованість з платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС;

які не віднесені до юридичних або фізичних осіб, до яких застосовуються спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції), відповідними рішеннями Ради національної безпеки і оборони України, введеними в дію Указом Президента України щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) відповідно до Закону України “Про санкції”.

Для отримання часткової компенсації сільськогосподарські товаровиробники подають до уповноваженого банку, через який здійснено оплату техніки та обладнання, заявки, до яких додаються підтвердні документи щодо їх придбання, а саме:

копія платіжного доручення або іншого платіжного документа, що підтверджує оплату;

акт приймання-передачі техніки та обладнання;

свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та/або машини (якщо техніка підлягає обов’язковій державній або відомчій реєстрації).

Заявки та додані до неї підтвердні документи для отримання часткової компенсації вартості техніки та обладнання, придбаних:

до 1 грудня поточного бюджетного періоду, - подаються до 5 грудня поточного року;

з 1 грудня поточного бюджетного періоду, - подаються до 1 квітня наступного бюджетного періоду.

Перелік вітчизняної техніки та обладнання для агропромислового комплексу, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, оприлюднений на офіційному вебсайті Міністерства економіки України за посиланням: http://surl.li/rravr

З метою отримання часткової компенсації вартості за рахунок коштів державного бюджету просимо, активізувати роботу щодо придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь